Drumul spre un vis!

3-Begonia-0722494447-300x169Stii cum se spune, fiecare fata viseaza sa devina printesa cu propriul palat si propria garda regala. Anii au trecut, insa scopul principal in viata a ramas in linii mari acelasi, o casa asa cum ti-ai imaginat-o din copilarie, fie ca erai fan Hansel si Grettel si visai la o casa din turta dulce, fie ca urmareai cu interes episoadele cu Sissi si visai intr-o zi la propria ta curte regala.

Pot spune ca am ajuns in acel punct al vietii mele in care pot spune ca ma indrept cu pasi marunti spre indeplinirea acestui vis si punerea bazelor casei visurilor mele. Dintotdeauna am fost pasionata de arhitectura, cu precadere de stilul gotic si bisericile catolice cu basoreliefurile lor, insa cu totii stim ca acestea nu pot fi implementate cu succes intr-o casa sa ii spunem normala, bine, asta daca nu esti Becali sau vreun alt magnat care innoata in bani.

11-doua-locuinte-cuplate-modern-0722494447-300x169.jpgPunerea bazei unei case sunt asemenea punerii bazei unui blog. Intai cercetezi piata, aflii ce iti place si ce s-ar potrivi cel mai bine cu stilul tau, iti stabilesti un buget si apoi cauti o firma serioasa de arhitectura care se ocupa cu proiecte case.

Totul pare simplu si frumos cand incepi sa faci research-ul pentru punerea bazei unei case. Pentru mine a fost simplu, stiam ca vreau o casa cu P+1, 3 camera, un living mare cu canele albe, multe perne si covoare pufoase, o curte mica cu gazon si o piscina in spatele casei. A, si sa nu uitam de garajul in stil american la care el viseaza de cand lumea.

Ai-Proiect-Birou-de-Proiectare-300x153Cu pasi marunti incepem sa ne documentam cu privire la ce acte ar fi necesare pentru aprobarea constructiei si alte cele, dar ne cam prindem urechile cand citim despre expertize topografice, experti cadastrali si demersurile pentru obtinerea certificatului de urbanism. Dupa zile si nopti albe in care ne-am documentat mai peste tot pe internet si la prieteni, am decis ca acest demers nu il putem facem put si simplu asa, de capul nostru, astfel ca am inceput sa rascolim piata in cautarea unui birou de proiectare, iar cautarile noastre s-au oprit asupra celor de la AIA Proiect care ne-au castigat increderea datorita experientei de aproape 10 ani pe piata din Romania, precum si faptului ca acestia ofera atat servicii de arhitectura clasica, dar foloseste totodata si stiluri arhitecturale diferite, arhitectura de concept, arhitectura cu personalitate si originalitate, cum le place lor sa se autodescrie.

Alegerea proiectantului este primil pas dintr-o serie lunga, iar experienta unui proiectant cu zeci de proiecte in spate este vitala, mai ales in prima etapa a constructiei unei case si anume, obtinerea certicatului de urbanism. Suportul unui proiectat cu experienta poate face diferenta din multe puncte de vedere, precum: costurile de autorizare, proiectare si executie; timpul de autorizare si edificare, incadrarea corecta in regulamentele locale, folosirea tuturor avantajelor si reducerea dezavantajelor amplasamentului si adaptarea pe termen lung la nevoile beneficiarului.

Noi am facut primii pasi spre crearea casei visurilor noastre, tu ce mai astepti?

Articol scris pentru proba cu numarul 11 din cadrul competitiei Spring SuperBlog 2017.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s